Tradionellt poängtapp för Malmö FF

Jonas Sandqvist, bäst på plan i Sundsvall

Ännu en gång lyckades GIF Sundsvall "förstöra" Malmö FF:s önskan att plocka 3 poäng uppe i Norrland. Efter att följt matchen live på Norrporten Arena så tycker jag att matchen kunde ha slutat lite hur som helst. Malmö FF visade på bra och underhållande spel stundtals, men GIF Sundsvalls lägen kändes vassare och inhopparen Linus Hallenius känns oerhört giftig. Matchvärden Telia hade bra koll när man utsåg målvakterna i vardera lag för matchens lirare då både gjorde fenomenala räddningar.

Något man bör reflektera över är vart Malmös mittfält är. Man blev gång på gång uppätna av "Giffarnas" defensiva mittfältare Nuri Mustafi som gör även han en strålande match. Utan Daniel Andersson känns man inte som ett topplag. Däremot känns det som att Per Joar Hansen börjat fått ordning på sina mannar nu, men i det andra båset med Roland Nilsson... så finns det mycket att jobba på. Jag måste erkänna att den "heta" Ola Toivonen var långt ifrån het idag och nog syntes det på honom att han var nervös när han fick straffen tilldömd. Det syntes på långa vägar att han skulle missa, detta är något inget konstgräs i världen kan rå för. 0-0, ett mycket rättvist resultat.

I övriga matcher idag så klarade Trelleborg att ta en poäng hemma på Vångavallen mot Djurgården efter et mål av Magnus Andersson i den 93:e minuten. Även GAIS klarade av att ta en pinne mot ett Stockholmslag, man kryssade på Råsunda mot AIK efter mål av Levon Pachajyan och mittbacken Björn Andersson. Men visst borde Miran Burgics mål i den 30:e minuten godkänts? Den rutinerade Martin Ingvarsson med pipan ansåg annorlunda dock. I bottenmötet mellan Ljungskile och Örebro så vann gästerna Örebro med 0-1 efter ett sent mål av inhopparen Robin Staaf inför endast 2010 personer på Starke Arvid.